Indiferent dacă folosiți stivuitoare sau transpalete în afacerea dumneavoastră, riscul de avarie a echipamentului este întotdeauna prezent. Dar v-ați gândit la consecințele în cazul în care unul dintre aceste utilaje ia foc? Ați putea estima numărul de zile în care compania nu ar funcționa?
La Distreo, vedem frecvent centre de distribuție, facilități de producție și companii de logistică care se bazează pe un mix de echipamente electrice și neelectrice. În timpul utilizării intense sau al încărcării peste noapte, există un risc semnificativ de defectare. Iar atunci când sunt implicate baterii litiu-ion, pericolul crește. Runaway-ul termic, o reacție în lanț în cadrul bateriilor cu litiu, nu poate fi oprit cu extinctoarele tradiționale.
Majoritatea echipamentelor sunt încărcate pe timp de noapte, cu personal puțin sau deloc prezent - v-ați gândit ce s-ar putea întâmpla dacă un incendiu ar izbucni într-un astfel de moment?
Tipuri de incendiu posibile
- Incendiile de baterii cu litiu: Extrem de dificil de stins, cu intensificare rapidă din cauza scăpării de sub control termic.
- Incendii de baterii cu plumb acid: În continuare periculoase, dar mai ușor de gestionat cu metode convenționale de stingere.
- Echipamente alimentate cu gaz: Eventualele scurgeri sau defecțiuni de funcționare pot provoca incendii, în special în timpul funcționării intense.
- Echipamente diesel: Temperaturile ridicate și combustibilul inflamabil pot prezenta riscuri grave (de incendiu) în anumite condiții.
Impactul unui incendiu major asupra întreprinderilor poate fi devastator. Conform diferitelor studii și rapoarte, statisticile sunt alarmante și variază în funcție de regiune:
Între 60-80% din întreprinderile mici nu se redeschid niciodată după un dezastru major, cum ar fi un incendiu.
Dintre cele care se redeschid, 25% dau faliment în primul an, iar până la 90% se închid în doi ani dacă nu își pot reveni în mod eficient.
Ce soluții avem?
Chiar dacă pagubele produse de astfel de incendii pot fi de proporții, Distreo oferă soluții performante și eficiente în astfel de situații.
Prevenția și echiparea adecvată vor face mereu diferența în contexte critice.
1. Păturile Antifoc pentru Stivuitoare & Transpaleți
Cea mai bună și eficientă soluție în astfel de incendii o reprezintă Păturile Antifoc Bridgehill care sunt special concepute și proiectate pentru a stinge incendiile de natură industrială apărute la echipamentele de manipulare a stocurilor.
Aceste pături rezistă la temperaturi extreme de peste 2500 °C și pot fi refolosite în funcție de intensitatea focului care necesită a fi stins.
2. Stingătoarele 7-în-1 Zenova FX
Stingătoarele clasice sunt adeseori caracterizate de ineficiență, dar, în multe situații, pot contribui la extinderea focului. Spre exemplu, atunci când se folosește un stingător pe bază de apă, pe un incendiu de natură electrică, acesta propagă focul și generează daune enorme.
La Distreo, ne-am asigurat că această problemă este evitată în mod complet, prin folosirea unicului stingător capabil să oprească orice tip de foc, inclusiv cel apărut la bateriile Li-ion. Stingătoarele Zenova FX vin în 2 variante:
- FX500 - stingătoare de 500mL, tip spray, ușor de folosit și eficiente în stingere
- FX 6L & 9L - stingătoare de 6L și 9L folosite în birouri, hale industriale, utilaje și echipamente, depozite și așa mai departe
3. Tuburile BlazeCut - sisteme autonome de detecție și stingere
Tuburile BlazeCut T Series reprezintă o soluție de stingere și detecție automată. Acestea sunt chiar niște tuburi, cu un indicator de presiune la unul din capete, ce se așează în instalația electrică sau compartimentul motor, iar, atunci când apare un incendiu, acestea detectează și sting automat focul.
Nu necesită nici baterie sau altă sursă de energie și asigură o protecție autonomă și eficientă timp de 10 ani!
Scrie un comentariu
Comentariile sunt verificate înainte de a fi publicate
This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.